Wednesday, 2 October 2013

Survey & Kelab Teater Rimba (KTR)

Salam n good evening guys! Tak tahu nak start dari mana actually.. Sangat banyak nak cerita ni.. mmm oke start cerita malam ni pasal kes semalam oke. Semalam lepas habis kelas aku lepak library and tiba2 yana cakap Dr. Zamri dah upload new task which is task 5,6,7.  Memang awesome lah. Then aku bertungkus lumus menyiapkan tugasan . So aku dapat siapkan 2/3 dari task yang diberi. Alhamdulillah. Tambahan pula, aku orang FIRST submit task tu.. Haaa.. bangga gegirl uolss, Then tengok2 batry pulak below 10%. Disebabkan aku tertinggal charger kat KPZ aku pun balik lah bilik. No choice. Sampai2 bilik sambung buat kerja.

Tengah2 buat kerja dapat satu call, orangtu cakap mcm ni : Assalamualaikum ni iklil  ke?" dalam hati aku, adui ni takkan mamat jual sim card celcom tu lagi kot. hahaha. So aku cakap la ye ni iklil. Pastu dia tanya "Awak kat mana sekarang eh? kat bilik ke?". Aku pun naik risau la sapa pulak mamat ni kan.. So aku tanya lah "Jap-jap, awak ni siapa?". Lepastu dia memperkenalkanlah diri dia.. Nama dia hafiz under FTSM (fakulti teknologi sains maklumat), now tengah wat PHD. Aku pun tanye lah "mana dapat no. Iklil?", Pastu dia cakap dia dapat no aku dari budak FTSM. Okay sebenarnya dia nk mintak tolong distribute questionnaire kat batch aku, that`s all.

So nevermind lah. Aku pun bagi balik kat dia after 2 or 3 days. Then dapat whatsapp dari dia and jumpa lah kat depan PTSL, and Zarul pun tunggu sekali, dia datang dan hulur rm 20 kat aku, then aku cakap la "eh tak pe lah saya buat ikhlas ni". Then dia hulur kat Zarul pulak, Zarul lagi la taknak. Last2 kiterang ambillah jugak. Lepas dapat duit tu kiterang terus pergi makan kat Pusanika. HAHAHA. Tu namanya "malu tapi mahu".

Then aku lepak library sorang-sorang la sebab Zarul ada hal tetiba Along call mintak datang Za`ba sebab ada pelajar dari Universitas dari Indonesia nak datang menginap kat sana, so aku kena uruskan bilik diorang sebab aku sorang yang stay kpz. So dengan paksa rela aku tolong jela. Lama kot tunggu diorang ni, lepas maghrib baru sampai! Lepas tu lepas isya` aku kena turun cafe balik sebab ada sesi perkenalkan diri macam ice-breaking la. Tah aku pun tak tahu kenapa aku diperlukan kat sana. Aku bukan majlis tertinggi pun. Oke so aku dah ngantuk ni and banyak lagi aku nak cerita which is pasal interview, lawatan ke kraftangan KL dan "Family Day" di Pantai Morib :) Sooooo do keep in touch ya!

No comments:

Post a Comment