Thursday, 24 September 2015

National University of Singapore (NUS)- 1 semester

Assalamualaikum guys, dah sebulan 27 hari (58 hari) aku kat Singapore!! Alhamdulillah. 
Jadi objektif post kali ni aku nak share mengenai:-
1) Pengalaman kat NUS/Singapore
- Volunteer work
- TF LEaRN programme
2) My Hostel at Residential College 4 (RC4)
3) Kelas and modules aku ambil kat NUS


Alhamdulillah at 29 July 2015 I already arrived at Singapore. It`s took 4-5 hours from Kuala Lumpur to Singapore. Thanks to my family who sent me here and Iam really excited to be here as TF LEaRN-er programme and a bit afraid of my bad English. haha. So correct me if I do some grammar mistakes. It is ok we learn from mistake right. At first my expectation here at NUS really high, as I know that NUS is one of the TOP UNIVERSITY IN THE WORLD. I cannot imagine I am here as an exchange student for one semester. What can I say to you guys, they are really really really hard-working like there is no tomorrow. For me it is good to put your studies first but it is not good if you don`t have social life. But some of them "work hard, play hard", they good at both! haha. When I came here I thought it will be my HONEYMOON year. 1month here I still though it is my honeymoon year until a week before recess week begin. Now my recess week begin and I am now realize it is already 1 month I have been here! like OMG what did I do along this time from 1 st day I come until now. I didn`t study hard, I play too much and waste my time with something else instead of study. Is it good to think like this? or, my brain is getting infected with "NUS" lifestyle (24 hours study, if don`t u will feel bad). I should really need to plan something. On recess week I did do some volunteer work at Science Centre at Jurong East. So far I did finished 10 hours of volunteer work. To be honest, we need to complete 15 hours volunteer work. haha. That is why im doing a volunteer work. LOL. Eh, but I also that type of person who loves volunteer work okehh! 1st day as a volunteer at Science centre I conducted an activities such as "fingerprint dusting" and also "balancing butterfly". Later I will explain it to you ok, and the other day I`m doing an admin work like I need to key in the data from the form into excel. So both I already complete 10 hours of volunteer work. I learned something new like how to "attract" kids to do your activities, how to explain to them on what is happening, how to cheer them up like give them to bring back the butterfly to home and show it to your friends your magic trick and also I learn to practice speak simple word Chinese that I had learned at NUS to the parents too! Like, xiexie-bukeqi, zaijian, ni hao etc.

Friday, 29 May 2015

Exam Fever

Assalamualaikum and Hi!
Wow seriously lama aku tak update blog ni. Like seriously. It`s been a looooooooooooooong time. Hahaha. So now aku dah Tahun ke 2, sem ke 2 di UKM still in the same course (fighthing!). Yah, banyak perkara yang aku dah lalui sepanjang tempoh aku tak update blog ni. But hey good news, next sem aku would be going to Singapore for 1 sem (Aug-Dec 2015). Yah, Im still shocked. First time bila dapat tahu from emai yang NUS (National University of Singapore) e-mailed me cakap congrats for been awarded with TEMASEK LEADESHIP Programme I was very happy and I didn`t expecting for that. Ya Allah I never dream about it. Sebab masa nak isi application tu banyak benda kena isi itu ini and essays. This post I would like to say THANK YOU to my beloved family especially to my only mother for ur prayers, to my sister Mazuin" you helped me a lot especially in essays writing". You are SUPERB! For my sister Fatin and my brother in law Abg Muaz for your guidence and support. Thank You! To my Sayang Zulhaqqim, thanks for always be there through thick and thin. Helped me to send the application form bila bekalan electricity kat college putus. PHEW! Thanks babe. <3 nbsp="" p="">
BUT...

I asked my Lord, is this my journey? Am I doing a right thing? Lord help me! I need to extend my study which 4 years + 1sem. and I`m gonna facing many problem after Im coming back to Malaysia. I asked a few lecturers about my problem, they encouraged me and told that it was okay if you extend your study for your own good. I take that at positive side. I would be missing my friend, my abang sayang. Yelah walaupun sometimes aku suka buat silly jokes. Contoh macam, Oh! nanti I balik dari oversea I xnak la makan nasi, eww sambal belacan? apa tu?? hahaha ! saja suka menyakat. He know me very well. Eventhough kami kuat argue but then we never hated too much! It have been 1 yearalmost 5 months together. I hope your will be my DESTINY :)

TET!!.. Next!

Okay! Sudah-sudah sedih, jiwang and semua duniawi ituhhhh. Kembali kepada EXAM FEVER. what WHAT! Like-seriously-UKM-tak-ada-studyweek?! what WHAATTTTTTTT??? Cool gila UKM buat student die rasa macam nak huru hara with all presentations, assignments x100. Ni pun tengah siapkan tugasan Prof Manisah. P/S doakan Prof Manisah getting better from Dengue. She look firm, but I know deeply in her heart she was kind hearted because she want us to be somebody. I dont know, why suddenly I feeling sad right now. *currently lisning to Spotify (Peaceful Piano Album`s).

Alright, seems tomorrow I got poster presentation about student`s learning styles. So I need to have a rest now. Pepol pelis peray fo my sukses yokei! I love you. Forgive my mistakes, may Allah grant us Jannah. Ameeen! See you there! Assalamualaikum... xoxo

Wednesday, 18 June 2014

What Is Life


Life sometimes cruel and unfair. Kadang-kadang tak semestinya apa yang kita impikan dalam hidup, kita akan dapat. Semua orang nak hidup senang, kaya, ada rumah besar (+bibik) hahaha ada kereta, family dll. Tapi bukan senang nak peroleh semua benda tu. Bila tengok orang lain senang je dapat apa yang diorang nak, bila reflect kat diri aku balik rasa down. Aku student UKM course Pendidikan Khas, keluar tak confirm dapat terus kerja dengan KPM. Of course la result kena GEMPAK kena DEAN LIST every semester. Memang tak dinafikan lah memang tekanan betul bila semua orang bagi harapan kat kita dan dengan keadaan kita as a student yang duit cukup-cukup je. Ada pinjaman tapi memang tak cukup.. sebab duit tu la bayar yuran, buku, stationary, duit belanja. Aku belajar hidup susah dari dulu lagi, i mean tak de la sampai mintak sedekah. Sejak aku dah ada pinjaman belajar aku sendiri, aku tak de nak msg mak or mintak kat mak duit tak cukup la ape la. sebab aku tahu mak aku pun banyak guna duit dan aku pun dah besar takde nak manja-manja. Aku belajar hidup susahnya tak de duit. Memang rasa down kadang-kadang. JPA and KPM tak sponsor course pendidikan, bila dah grad tak tentu dapat kerja. Haihh... plus boyfriend pun study jugak, sama baya pulak tu.. memang masing-masing banyak nak guna duit bila tengah belajar. So aku tak de nak demand lebih-lebih dengan dia. But sometimes kita mesti nak dia belikan apa yang kita suka, and kita pun mestilah nak hadiahkan something bila ada special event. Bila tak dapat apa yang kita nak because duit tak cukup seriously rasa down.


Even sampaikan kiterang ni kalau nak date siap kira budget lagi. Tu date biasa je! hahaha. Duit tambang, makan , wayang je dah lebih kurang rm100. Kalau korang cakap "habis tu tak payahlah ada boypreng?" aku akan explain cenggini.. Aku anak bongsu, ayah takde and adik beradik semua dah ada family. Aku duduk kat UKM selain kawan aku ada Zul je, and sometimes kita rasa down and lonely mesti kita nak cari orang yang kota selesa nak berkongsi semua jadah tu kan? kadang-kadang kawan ni bukan nak dengar sangat lagi-lagi time kita sedih mana ada nak tolong. Aku berharap dengan Zul pun atas dasar dia boleh motivate aku untuk study, bila aku down, takde mood ke. haaa cenggitu. Bila aku rasa down as bertapa susahnya hidup aku belajar erti sabar dan redha. Ada orang senang je mintak apa semua dapat, tapi tak semua orang bernasib baik.Namun aku yakin bahawa Allah lah sebaik-baik perancang. 

Thursday, 23 January 2014

Masak-masak

Hye uolls! Pagi-pagi lagi dah dikejutkan oleh my sunshine. *almost setiap hari actually*. Liat betul nak bangun kebiasaannya tapi kugagahi jua. So macam biasa bangun tidur kemas katil terus turun bawah ke dapur nak breakfast. On the way nak turun tu bau maggie, dalam hati kata "eh, mak buat maggie ke pagi-pagi?". Pergi la kat dapur tengok akak tengah buat maggie sebab mak tak masak today. Cait, masak untuk dia sorang je. Biasanya mak dah siap buat breakfast sebelum pergi kerja. So dengan kecewanya naik atas balik pergi cuci tandas. Perut pun bunyi-bunyi. SETEGHES! sebab aku jenis kena breakfast..

Aku dah pro cuci tandas ni sejak kecil dah train awal-awal oleh mak. haha. Bukan setakat cuci tandas je, bancuh simen pun aku tahu sukatan berapa! haha. Okay dah melalut dah ni. Lepas dah selesai cuci tandas, bersihkan diri dan turun bawah, tengok akak dia tengah siang ikan. Aku pun belajar la sikit-sikit. Then dia pg la masak ikan tu guna pemanggang ajaib katanya. Bukak-bukak je melekat! hahaha. melekat kulit satu cerita, bila nak angkat hancur! Sebab dia pakai kurang minyak or sebelum nak letak ikan tu dia tak sapu minyak awal-awal. Aku pun cakap la "Tin, macam mana nak kawen ni" FYI, dia bakal kawen bulan 6 ni. 


Tu dia ikan cik Tin. HAHA!



Gelak kau eh iklil, aku punsebenarnya tak de la reti masak di atas faktor kekangan masa. *alasan* So sejak dua menjak ni timbul rasa kesedaran untuk belajar masak balik which is the last time aku masak aku pun tak ingat. Last year kot! haha. Tapi first time aku masa masa aku form3.Okay la kan3.. :P Disebab ade pembakar semangat so aku pun try la cari recipe kat internet, tanya encik Google lah apa lagi! Tanya member masa kat Matriks kat dalam group whatsapp nak masak apa. Kelaut masing-masing, lagi-lagi Danny nih. So aku masak ikan talapia masak sambal. Aku ada lah tambah-tambah sikit ape yang patut jadi lagi sedap. So ni lah hasilnya... see see~ ;)


To be truth, kalau aku masak aku sendiri tak berselera nak makan, sebab.. ehem! Tapi kali ni, seap jugak lah. Aku tunggu mak aku balik sebab nak kasi mak rasa, Tapi balik kerja je mak naik atas. Penat agaknya. Malam mak turun and makan, then mak PUJI uolls! mak kata "mmm, sedap2". Aku berbunga-bunga dengar. Lepastu mak kata "Lil tahu kan mak susah nak puji, so kalau mak puji tu maksudnya...". Lagi ah aku kembang kuncup suma lah! haha. Aaaaa rasa tengah terbang di awang-awangan~ Tu jelah nak cerita, now nak buat "homework" which is cari recipe kat tenet. So kalau u guys tahu link-link recipe boleh share dengan aku ok ;) Bye-bye!

Saturday, 18 January 2014

Cuti Sem 1!

Hey guys *ehem* Assalamualaikum wbt! So exam pun dah habis, masing-masing dah balik ke kampung halaman masing-masing. "Kampung" sangat bagi yang duduk area Selangor especially kan. So memandangkan dalam batch aku, ada beberapa student yang habis lewat sebab ada Accom (Academic communication), jadi kami yang masih berjuang di UKM ni amat terkesan dengan komen-komen rakan kami di group "UKM Pendidikan Khas intake 2113/2014" ni. Antaranya...





GOOD LUCK untuk kami T,T

See, masing-masing post ayat-ayat sedih, macam hari raya uolls. Haha. Okay for your information kami baru sem 1, tahun 1. Gaya macam dah graduate kan! Okay so kami yang stay kat UKM ni tinggal satu paper lagi which is Accom dan seriously aku tak tahu nak baca apa Accom. Just baca-baca balik latihan Pn. Aida bagi tu jela. Accom kiterang ni banyak buat presentation compared to Foundation. Diorang tak de exam kot! Just kena berlakon je. Tidak adil bukan. Malam sebelum exam member kelam kabut ketuk pintu bilik tanya format exam macam mana, Aku ingat aku yang paling worst sebab tak tahu nak study apa, tapi ada yang lagi malang daripada aku. haha. Expalain nye 10 minit je, yang lain bergossip. Eh bukan.. sesi meluahkan perasaan. Story apa cannot tell uolls lah! hehe.

The next day, exam pukul 12 pm dan aku dengan member aku Fad gerak dari Zaaba dalam pukul 11am. Masuk exam kat DTAMS (dewan Tun Abdulah Mohd Salleh) terus curi-curi baca soalan and tulis nama, no kad matrik dll. Masa jawab 2 jam, tapi ramai yang keluar. Stress aku! Tak dinafikan lah, soalan memang senang. *nasib aku tak study gila-gila*. haha. Tapi jangan ambil risiko! haha. orang legend je boleh bergossip di malam exam. Okay abaikan statement tersebut~

Walaupun soalan senang, tapi still tak ada confident nak keluar awal. Sebab masa exam aku akan beri 100% commitment untuk jawab soalan. Even dapat jawab ke, tak dapat jawab ke, duduk sampai habis masa. Setakat ni, selama exam tak pernah keluar awal lah. Bukan tak berani. no no no~ Tapi, nak berikan jawapan yang TERBAIK bagi pemeriksa. Betul salah lain cerita. Yang penting dah buat yang terbaik bukan?

So malam tu baru kelam kabut packing barang, yelah nak balik "Kampung" katakan. haha. Jadi, sekarang aku dah mula cuti sebulan and now buntu tak tahu nak buat apa. Cuma isnin depan aku join volunteer untuk zoo negara. Tak sabar nak jumpa "gang" bak kata orang tu. CISS!!  So if korang ada apa-apa idea untuk apa yang perlu aku buat cuti ni, boleh bagi komen kat bawah atau kat FB. Bye-bye!




Tuesday, 7 January 2014

I`am now officially 20 years old!

Wow, no more "teen". 2013 banyak kenangan pahit manis yang telah aku lalui. Antaranya, aku berjaya menjejakkan kaki ku di dalam Universiti. Teringat masa aku di MRSM Serting, uztazah ni batch kami panggil "ummi". Ummi kata, selagi awak xmasuk kaki kat universiti, jangan cari pasangan. Tapi saya dah masuk U uztazah, dah boleh cari ke? haha. Takdelah, sebenarnya uztazah suruh kita belajar sampai berjaya masuk U. Kang tak pasal-pasal kerana cinta di zaman persekolahan (darjah 1?) tak dapat masuk Universiti. Kenangan pahit, aku putus cinta. Tu jelah kot. Tak ada yang sepahit itu. ewah! Now? biarlah rahsia... New year resolution? Hm, xpernah terfikir sebab sebelum-sebelum ni pun tak terbuat dan dah lupa dah pun azam apa. Mungkin tahun ni azam aku adalah nak belajar daripada kesilapan-kesilapan yang pernah aku lakukan. Banyak perkara yang perlu diubah dan perlu penambahbaikan dalam diri aku ni. Pengalaman yang aku telah peroleh cukup membuat aku matang dalam berfikir dan dapat membezakan mana yang baik mana yang buruk. Tahun 2013 aku sangat jahil terhadap diri aku, jauh dari Allah, kurang bertahajud , tak seperti aku yang dulu ketika aku di maktab dan di matriks. Ya aku ni iman suasana, teringat kata cikgu zaid, guru kimia ku, di pernah bagi ceramah masa kami di surau, dia kata manusia ni ada 3 jenis iman iaitu iman yang kuat, iman suasana dan iman keadaan. InsyaAllah pada tahun 2014 ni aku akan berusaha untuk mencari balik apa yang telah lama aku tinggalkan. Perjalanan aku masih jauh, pelbagai onak duri yang akan aku tempuhi di masa hadapan dan adakah aku akan berjaya atau pun sebaliknya semua itu bergantung pada diri aku.

Memandangkan aku tengah exam ni aku nak cerita sikit lah pengalaman aku exam buat kali pertama dekat UKM sebagai pelajar tahun pertama bidang pendidikan khas. Sebelum tu mula masa aku di "study week", masa study week ni lah aku berhempas pulas belajar di PTSL (Perpustakaan Tun Sri Lanang) dari pagi sampai ke malam. Tu lah iklil, sebelum ni aktif program sana sini, tengok sekarang siapa susah? Aku kadang-kadang sedih jugak sebab kurang beri komitmen untuk akademik aku, dan lebih pentingkan program sana sini dengan teater lah. Tapi sekurang-kurangnya aku dapat "pengalaman" dan "pengalaman" itu lah membuataku tidak sama dengan orang lain yang asyik study 24 jam tak involve dalam society. Kita bergaul dengan semua orang tak salah, yang menjadi masalah apabila kita mengikut pengaruh yang jahat. Sebagai seorang pelajar Universiti masing-masing tahu menilai yang mana yang baik dan buruk, itu bergantung pada diri masing-masing nak menilai.

Pada khamis lepas adalah peperiksaan aku yang pertama di UKM, masa tu exam "Profession Perguruan" ada soalan short essay kena jawab 5 dari 8. Alahmdulillah aku dah buat yang terbaik dan apa yang aku study dan ajar kawan aku keluar exam. Teringat lagi masa mula-mula masuk ke dewan exam masa tu di DTAMS (Dewan Tun Abdullah Mohd Salleh), meja aku yang ke 562. Bayangkan punyalah nervous aku masa tu samapaikan mengigil tangan ni nak tulis nama. haha. Tak tahulah kenapa, bila teringat balik macam nak tergelak rasa. Yelah kita baru first time duduk exam ramai-ramai macam ni. Ade dari fakulti lain pulak tu, Fakulti Pengajian Islam, Fakulti Ekonomi dan Fakulti pendidikan. FPI tu banyak bakal-bakal imam, tengok pakai kopiah putih aduhh sejuk mata tengok. Mana tak nervous! okay stop it. haha. Aku manfaatkan masa 2 jam 30 minit dengan seoptimumnya sebab first day kan jadi semangat tu masih berkobar-kobar.

Alhamdulillah kertas yang pertama dah settle, exam kedua keesokan harinya (3/1/2014) exam Pembangunan Diri. Masa ni selesema pulak memang tak tahan. Balik malam tu sakit tekak perit gila tekak ni sampaikan tidur pun xlena. Tahniah lah disebabkan keesokan harinya aku demam! Sangat stress sebab aku tak dapat nak fokus belajar, isnin ada exam dan aku xbelajar pape pun lagi. Sedangkan kawan saty up sampai 3 pagi. DOWN. Nasib ada insan pemberi semangat, alhamdulillah hari ahad tu dah kebah dan baru nak mula belajar. Tapi sebelum ni dah pernah revised dengan kawan cuma nak revised lagi lah kan takut-takut lupa. Exam Perkembangan dan Ciri Kanak-kanak Khas satu teori pun tak keluar, tahniah lah iklil dan kawan-kawan sekalian. Memang sepanjang sem ni kita tak pernah pun belajar teori-teori. Soalan KBKK banyak keluar dan ada satu soalan tu terlampau umum sangat sampaikan aku tak faham dia nk apa. Tak pe yang penting aku dah berusaha. Bukan aku tak belajar apa tah lagi berusaha. InsyaAllah Allah tolong dan Allah akan berikan yang terbaik. Kan?

Oh sebelum tu masa study week on the way nak masuk ke dalam PTSL, terpandang la sorang ni, muka mcam familiar je. La rupa-rupa nya lecturer bio aku masa kat Matriks. Beliau kini ingin melanjutkan pengajian ke peringakat "Master". Tahniah dan selamat maju jaya diucapkan kepada Pn. Nadzirah. haha. Formal sangat dah ni. :)



Monday, 28 October 2013

KTR & UPSI

Assalamualaikum wbt guys! Sorry sebab lama dah xupdate. Me iz very-very busy lately. Actually aku baru habis lancarkan program under KTR (kelab teater rimba) kat UKM ni. Which is our 1st time experience for KTR juniors. Memang masa perjumpaan kali pertama tu ramai join ktr. Tapi bila ada program, hehh! habuk pun tarak. So aku pun kena lah jadi ketua bagi audio. Memang kalau boleh pilih aku dah reject awal-awal audio ni, sebab aku malas nk edit-edit lagu nk cari lagu n ect. Tapi dah terpaksa sebab dah tak ada orang.

Tpi bagus jugak, aku dapat aplikasikan apa yang aku berlajar masa aku kat matriks dulu. :) Then after this lagi pro lah aku guna movie maker, audacity. Oh lupa nak habaq kang hangpa tajuk teater adalah "Harimau Malaya" dengan kerjasama bersama PALAPES UKM! Teater Harimau Malaya mengisahkan mengenai perang Gerila Force 136 dimana tentera Jepun berperang dengan tentera Melayu. Pada awalnya, tentera Jepun menyerang tentera Melayu dan tentera Jepun menang. Dan ada lah berlaku dialog antara kol. Fujiyama dengan askar Jepun, Penghulu, L, Noraini dan lain-lain.Tapi yang pasti Malaysia pada akhirnya MENANG dan BEBAS dari ancaman Jepun. Selain itu,pengalaman semasa proses persiapan teater ni adalah aku dapat kenal dengan ramai orang antaranya Abg Sam. Abg Sam ni banyak pengalaman dalam mengendalikan audio dalam acara-acara terkemuka contohnya AJL jadi dapat lah sedut lemak eh ilmu sedikit sebanyak dari abg sam ni.

So next! sabtu yang lepas seramai 40 orang pelajar dari fakulti pendidikan dari Tahun 1 sampai la ke Tahun 4 pergi lawatan ke UPSI. Sangat teruja sebab facilities kat UPSI sangat best compared to UKM! Sampaikan kami ni nak pindah masuk UPSI.  Memang beruntung pelajar pendidikan khas kat UPSI Tanjung Malim ni. Diorang dapat explore sendiri dan banyak kemudahan la diorang dapat. Kami di UKM fakulti pendidikan pun terpencil je. Tapi tak apa yang penting niat kan.















Wednesday, 2 October 2013

Survey & Kelab Teater Rimba (KTR)

Salam n good evening guys! Tak tahu nak start dari mana actually.. Sangat banyak nak cerita ni.. mmm oke start cerita malam ni pasal kes semalam oke. Semalam lepas habis kelas aku lepak library and tiba2 yana cakap Dr. Zamri dah upload new task which is task 5,6,7.  Memang awesome lah. Then aku bertungkus lumus menyiapkan tugasan . So aku dapat siapkan 2/3 dari task yang diberi. Alhamdulillah. Tambahan pula, aku orang FIRST submit task tu.. Haaa.. bangga gegirl uolss, Then tengok2 batry pulak below 10%. Disebabkan aku tertinggal charger kat KPZ aku pun balik lah bilik. No choice. Sampai2 bilik sambung buat kerja.

Tengah2 buat kerja dapat satu call, orangtu cakap mcm ni : Assalamualaikum ni iklil  ke?" dalam hati aku, adui ni takkan mamat jual sim card celcom tu lagi kot. hahaha. So aku cakap la ye ni iklil. Pastu dia tanya "Awak kat mana sekarang eh? kat bilik ke?". Aku pun naik risau la sapa pulak mamat ni kan.. So aku tanya lah "Jap-jap, awak ni siapa?". Lepastu dia memperkenalkanlah diri dia.. Nama dia hafiz under FTSM (fakulti teknologi sains maklumat), now tengah wat PHD. Aku pun tanye lah "mana dapat no. Iklil?", Pastu dia cakap dia dapat no aku dari budak FTSM. Okay sebenarnya dia nk mintak tolong distribute questionnaire kat batch aku, that`s all.

So nevermind lah. Aku pun bagi balik kat dia after 2 or 3 days. Then dapat whatsapp dari dia and jumpa lah kat depan PTSL, and Zarul pun tunggu sekali, dia datang dan hulur rm 20 kat aku, then aku cakap la "eh tak pe lah saya buat ikhlas ni". Then dia hulur kat Zarul pulak, Zarul lagi la taknak. Last2 kiterang ambillah jugak. Lepas dapat duit tu kiterang terus pergi makan kat Pusanika. HAHAHA. Tu namanya "malu tapi mahu".

Then aku lepak library sorang-sorang la sebab Zarul ada hal tetiba Along call mintak datang Za`ba sebab ada pelajar dari Universitas dari Indonesia nak datang menginap kat sana, so aku kena uruskan bilik diorang sebab aku sorang yang stay kpz. So dengan paksa rela aku tolong jela. Lama kot tunggu diorang ni, lepas maghrib baru sampai! Lepas tu lepas isya` aku kena turun cafe balik sebab ada sesi perkenalkan diri macam ice-breaking la. Tah aku pun tak tahu kenapa aku diperlukan kat sana. Aku bukan majlis tertinggi pun. Oke so aku dah ngantuk ni and banyak lagi aku nak cerita which is pasal interview, lawatan ke kraftangan KL dan "Family Day" di Pantai Morib :) Sooooo do keep in touch ya!

Saturday, 28 September 2013

HIM

Hey guys.. Lately, my emotions was unstable. Macam dah tak siuman dah rasa. But when it comes about love, it makes me feels down. Like im the worst girl ever. I lose my strength to stand and face the world (ok ni lebih). Actually, I already broke up for the 3rd times with the same guy. For sure u all tengah cakap "WHAT?!" But that`s the reality. How suck i`am in relationship right? Mesti korang tanya kenapa sampai 3 kali, sebenarnya 4 kai kot. Tak  ingat. Aku try to hold this relationship as much as i can. But at last i give up. It`s hard for me to forgive what he did to me. But i know revenge is not good. Right?

So now sakit hati teap sakit hati lah tapi aku memang dah maafkan kau. Sakit hati belakang cerita lah. Sebab sekarang kau pun dah ada yang lain aku rasa, sebab kau punya awek aku tak tahu duk tanya aku macam-macam. Aku rasa dia syok kat kau, so aku xkisah lah dia nk jadi girlfriend kau ke apa kan sebab aku tahu kau macam mana Loqman. It`s okay, bukan kau sorang je pernah sakitkan hati aku, even ada yang ludah nak jilat balik pun ada. So no worries!

Now, here i`am in UKM. Memang aku tak de nak menggatal-gatal cari bf lah sebab niat aku kat sini nak belajar lagi-lagi bidang yang aku amik ni tak ada kaitan masa aku kat matriks. Banyak lagi aku nak fikir daripada nak layan perasaan ni. But please if you are reading this, tolonglah RESPECT perempuan. Aku serious tak kisah kau macam mana tapi once kau maki-maki perempuan amende tu bro? Memang mentah-mentah aku reject kau bro. Kalau aku kau tak boleh respect, aku dah tahu dah kau macam mana dengan mak and akak kau.

Sekian.


Monday, 23 September 2013

Red Ferari

Hello! Harini tetiba ada mood pulak nak update blog. haha. Sebabnya aku rinduuuuu sesangat ngan lappy ni. Oh! cakap pasal "Red Ferari" aku la kan aku nak cite something. Lately, lappy aku ada prob which for me it really an issue! Yela lappy ni xboleh guna Microsoft word, power point n etc kot.. So one day aku saja la PM kat snior Kelab Penyayang ni, nama dia Amirul Firdaus. Try tanya dia then dia kata dia boleh tolong. On that night (khamis) aku pass ah lappy aku kat dia and rasa syukur jugak la sebab ada orang boleh tolong aku. So that tak payah lah susah2 aku nk pergi lowyat. Dia kata hari sabtu dia bagi so aku pun oke jela. Bila hari sabtu aku try contact dia xdapat. Then hari ahad masa aku kat DECTAR tengah daftar LC dia call.

Rupanya dia ada program under kelab penyayang. Dia kata malam nanti dia bagi. "What a relieved!". Then tunggu punya tunggu sampai pukul 12 am aku pun tertidur. Then i got a miss call from him, then dia bagi msg kata lappy dah okay. So aku pun amik la lappy kt depan blok aku. Oh btw! dia sama kolej dengan aku. Tapi blok lain2 la, of course la. hahaha. Tapi rasa bersalah pulak menyusahkan dia. But all i can said is Im proud of his effort Thank u :) Penyayang betul anda (okay gatal) Oh! Dah pukul 5.10 ptg and aku kena pergi DECTAR sebab malam ni aku pergi tengok teater kat area KL under KTR (kelab teater rimba). Bye3~